آخرین تاریخ و زمان ورود به حساب‌های کاربری ویندوز از طریقcmd


بدین منظور:
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار داده و در محیط Run عبارت CMD را وارد نموده و Enter بزنید تا وارد محیط Command Prompt شوید.
اکنون (ترفندستان) در خط فرمان دستور زیر را وارد کرده و Enter بزنید:
net user [user name]
به جای [user name] بایستی نام حساب کاربری خود را وارد نمایید. به عنوان مثال اگر نام حساب کاربری ما در ویندوز Tarfandestan است بایستی از این کد استفاده کنیم:
net user Tarfandestan
پس از وارد کردن این دستور، جزئیات مربوط به این حساب کاربری درج می‌شود. در قسمت Last logon می‌توانید آخرین تاریخ و زمان ورود به این حساب کاربری را مشاهده کنید.

مقایسه دو فایل به وسیله‌ی CMD


بدین منظور:
ابتدا (ترفندستان) کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید تا پنجره‌ی Run باز شود.
اکنون عبارت cmd را وارد کرده و Enter بزنید.
با باز شدن پنجره‌ی Command Prompt می‌توانید از این دستور استفاده کنید:
COMP /a /l "D:\Tarfandestan\File1.txt" "D:\Tarfandestan\File2.txt"
در این دستور همان‌طور که واضح است، ابتدا بایستی محل دقیق فایل اول را مشخص کرده و سپس محل دقیق فایل دوم را. در این مثال دو فایل File1.txt و File2.txt در پوشه‌ی Tarfandestan در درایو D قرار دارند.
با فشردن Enter نتیجه مشخص خواهد شد. نمایش پیغام Files are different sizes به معنای تفاوت دو فایل و نمایش پیغام Files compare OK به معنای یکسان بودن دو فایل است.
در صورتی که قصد دارید محتویات فایل‌های دو پوشه را نیز با یکدیگر مقایسه کنید می‌توانید از این دستور استفاده کنید:
COMP /a /l "D:\Folder1" "D:\Folder2"

مشاهده لیست کامل درایورهای نصب شده از طریق CMD


بدین منظور:
ابتدا (ترفندستان) کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید تا پنجره‌ی Run باز شود.
اکنون عبارت cmd را وارد کرده و Enter بزنید.
با باز شدن پنجره‌ی Command Prompt این دستور را وارد کنید:
driverquery /FO table
خواهید دید که لیست کلیه درایورهای نصب شده بر روی ویندوز با جزئیات کامل نمایش داده خواهد شد.
در صورتی که قصد دارید تا این لیست را مستقیماً در یک فایل متنی ذخیره کنید می‌توانید از این دستور استفاده کنید:
driverquery > C:/Drivers.txt
فایل متنی با نام Drivers.txt در /:C ذخیره خواهد شد.

GodMode


Windows 10 Trick 12

ابزار افسانه‌ای GodMode، یکی از اجزای اصلی پنهان برای کاربرهای حرفه‌ای ویندوز محسوب می‌شود که به ویندوز ۱۰ بازگشته است. همانند قبل، این ویژگی منوی کاربری قدرتمندی که تنظیمات و گزینه‌های پیکربندی پراکنده در بخش‌های مختلف ویندوز را در یک مکان جمع می‌کند، آشکار می‌سازد. تنها کافی است که یک پوشه در دسکتاپ باز کرده و نام آن را به “GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}” تغییر دهید. شما قادر به تغییر نام بخش GodMode موجود در کد فوق به هر نام دلخواهی هستید.

بهبود قابلیت reading در مرورگر اج


Windows 10 Trick 21

مرورگر جدید ویندوز ۱۰ تحت عنوان اج، تجربه‌ی وبگردی مایکروسافت را با وجود موتور جستجوی سریع، قدرتمند و ترفندهای جذابی مانند هوشمندی در عملکرد و یکپارچگی با کورتانا به منظور ارائه‌ی اطلاعات مکملی در مورد موضوع جستجو شده را وارد عصر مدرنی می‌کند. اما جنبه‌ی تازگی مرورگر اج قابلیت Reading View و Reading List آن است که برای اولین بار در نرم‌افزار اینترنت ایکسپلورر مدرن ویندوز ۸ مورد استفاده قرار گرفت و هم‌اکنون همراه با بهبودهای زیادی به ویندوز ۱۰ هم راه یافته است.

نمای مطالعه (Reading View) که با آیکن کوچک کتاب در کنار آیکن ستاره‌ای شکل موجود در نوار مرورگر مشخص است، تبلیغ‌های مزاحم، تصاویر نوار کناری وبسایت‌ها و دیگر مواردی که صفحه را به هم ریخته می‌کند را برای بهره‌مندی از نمایی تمیزتر، حذف کرده و تجربه‌ی مطالعه‌ای راحت را برای خواننده به ارمغان می‌آورد. مرورگر اج همچنین به اشتراک‌گذاری Reading List که عملکردی شبیه به Pocket و Instapaper دارد را ممکن می‌کند. ریدینگ لیست، اجازه‌ی مطالعه‌ی مقاله در آینده را به کاربر می‌دهد. برای ذخیره کردن مقاله، به سادگی بر روی آیکن ستاره‌ی بوک‌مارک کلیک کرده و آن را در لیست مطالعه ذخیره کنید.

اگر شما هم ترفندهایی از ویندوز ۱۰ سراغ دارید، لطفا در بخش نظرات آن‌ها را به اشتراک بگذارید.